Riku Loman: ”Lenkille vaikka räntäsateessa!”

Lohjalla ja Raasepori-Hanko-alueella VMP-yrittäjänä toimivaa Riku Lomania olisi hänen omien sanojensa mukaan voinut aikaisemmin kuvailla melkoiseksi sohvaperunaksi. Viitisen vuotta sitten urheilu kuitenkin astui elämään. Alun alkaen kipinä liikuntaan sai alkunsa ystävän kanssa sovitusta leikkimielisestä vedosta juosta maraton. Maraton juostiin, eikä sohvalle olla sittemmin palattu.

Aktiivisimpina viikkoina Rikulle saattaa kertyä sykettä nostattavaa urheiluaikaa yli kahdeksan tuntia viikossa. Riku inspiroi myös ympärillään olevia liikkumaan, niin kollegat kuin asiakkaatkin ovat päässeet nauttimaan liikunnan riemusta miehen organisoimissa lukuisissa lajikouluissa. 

Treenikaverin tsemppi vie pidemmälle

”Vaikka harrastamani lajit uinti, juoksu, pyöräily ja hiihto ovat yksilölajeja, olen onnistunut tekemään treenaamisesta pääsääntöisesti sosiaalisen tapahtuman. Minulla on muutama luottokaveri, joiden kanssa treenaan. Omalla kohdallani treenaan arkisin jo aamukuuden kieppeillä. Räntäsateisina aamuina kaverilla on melkoinen voima tilanteissa, joissa yksinään saattaisi jäädä vielä pariksi tunniksi mukavasti peiton alle nukkumaan. Motivoivan ja saman lajirakkauden omaavan kaverin kanssa treenihetkestä voi saada vielä enemmän irti.”

Hyvinvoivassa kehossa myös mieli voi paremmin

”Liikunnan myötä olen konkreettisesti saanut huomannut fyysisen harjoittelun tuomat edut jaksamiseen ja yleiseen vireystilaan. Hyväkuntoisena tunnen voivani ja jaksavani paljon paremmin niin henkisesti kuin fyysisestikin. Töissä stressi ei pääse iskemään samalla tavalla, kun kroppa ja mieli on viritetty kondikseen aamutreenillä ja -saunalla.”

Vaihda vapaalle – niin kollegoiden kuin asiakkaidenkin kanssa

”Liikunnan ilo on tarttuvaa ja se tarjoaa myös uuden ympäristön ajatusten vaihtoon ja ihmissuhteiden rakentamiseen. Sekä asiakkaat että VMP:n toimihenkilöt ovat osallistuneet organisoimiini juoksu-,  hiihto-, puolimaraton- ja triathlonkouluihin. Näissä useamman kuukauden projekteissa pääset tutustumaan toisiin eri ympäristössä ja ihmisistä voi löytää uusia, kiinnostavia puolia, joihin ei palaveripöydän ympärillä muuten törmäisi. Ryhmien sosiaalinen vaikutus ja tekemisen meininki tuo ihmisiä yhteen ja näin osaltaan edesauttaa tiimityötä myös lenkkipolun ulkopuolella.”

Tee treenihetkestä aikaa itselle

”Treenasitpa sitten yksin, kaverin kanssa, tai ryhmässä, on valittu hetki aikaa itselle ja valitsemillesi ajatuksille. Kunnon treeni tuo tasapainoa työlle ja auttaa kanavoimaan ajatukset muualle. Se tarjoaa lepoa ajatustyölle – voit keskittyä vain itse suoritukseen tai kevyeen rupatteluun kaverin kanssa.  Ajatuspankkia on hyvä välillä tyhjentää, joko itsekseen tai lenkkikaverin kanssa. Lopputuloksena on vähemmän vilinää korvien välissä ja levännyt mieli, joka on entistä paremmassa iskussa uusiin haasteisiin.”

 

Riku Loman
Riku Loman

Riku toimii VMP:n Raasepori-Hangon sekä Lohjan  palvelualueiden yrittäjänä.
Riku valittiin keväällä 2015 yrittäjäkollegansa Markus Sipon kanssa vuoden franchiseyrittäjäksi.
Kuva: Lina Enlund / Västra Nyland


Ääni asiantuntijalle on VMP:n juttusarja, jossa puheenvuoron saavat VMP:llä eri tehtävissä vaikuttavat toimihenkilöt. Asiantuntevat VMP:läiset avaavat ajatuksiaan lukijoille heille tärkeistä työelämään liittyvistä teemoista. Sarjassa käsitellään muun muassa terveellisten elämäntapojen ja harrastusten merkityksestä työssä jaksamiseen.