Hur blir jag franchisetagare?

Din bakgrund och erfarenhet

Som franchiseföretagare hos VMP Group får du all den kunskap och träning som krävs för att lyckas. Vi tror att du varit ute och jobbat i några år. Om du har tidigare erfarenhet från B2B försäljning, arbete inom antingen tillverkningsindustrin, elteknikbranschen eller byggbranschen så är det meriterande. 

Din personlighetsprofil

Du är driven, självständig och flexibel. Gillar variation i arbetet med många nya utmaningar varje vecka. Att du har en längtan efter att driva och utveckla någonting eget ser vi som självklart. Om du vill, går det bra att driva verksamheten tillsammans med en kompanjon.

Övrigt

Goda kunskaper om det aktuella området, samt ett bra kontaktnät underlättar uppstarten men är inget krav.

Rekryteringsprocessen

Steg 1: Första kontakt är alltid på telefon där vi båda skapar oss en uppfattning om den andre samt får de frågor som vi har besvarade.

Steg 2: Informationsmöte hos oss i Mjölby. Här lär vi känna dig lite bättre samt går igenom ett informationsmaterial som beskriver alla de viktigaste ingående delarna i franchiseavtalet. Efter mötet ges båda parter en betänketid innan vi beslutar om att gå vidare alternativt avbryta. Denna tid är högst individuell men brukar vara kring 3-6 veckor.

Steg 3: Föravtal signeras. Hela franchiseavtalet gås igenom och alla frågor besvaras. Efter mötet kommer vi överens om hur lång betänketid som skall gälla. Under den tiden har du möjlighet att ta hjälp av t.ex. jurist, bank mm om du vill. Alla frågor som du kommer att tänka på ställs och besvaras, allt för att du skall få tillgång till all den information som behövs för att kunna fatta ett bra beslut. I det här steget ges du även möjlighet att kontakta någon av våra nuvarande franchiseföretagare, både här i Sverige och i Finland.

Steg 4: Beslut om att avbryta eller ta steget in som ny franchiseföretagare. Om du beslutar dig för att bli franchiseföretagare hos oss signeras avtalet och all planering inför uppstart sätt igång.

 

Du som är intresserad av att veta mer kan kontakta VD Henrik Nilsson.

Kontaktuppgifter:

VMP Group (Sweden) AB

Henrik Nilsson

Tel: 0730-31 69 99

henrik.nilsson@vmp-group.se