Blogg: Kontorsrundan – VMP Group Katrineholm – liten stad, stor påverkan, mycket kompetens


Johannes har börjat jobba som utvecklingschef för VMP Sverige och åker runt till alla kontor under våren. Han skriver en blogg, för varje besök. Första stoppet var VMP Örebro men här hittar du berättelsen som handlar om dagen i Katrineholm.

Katrineholm är en mysig och levande stad 60 km sydväst från Stockholm. Under mitt besök fick jag känslan av att det i kommunens vardag och företagsliv händer mycket saker, men utan storstadens stress.

Jan ”Janne” Karlsson har varit VMP Groups Platschef i Katrineholm sedan 2010 och kontoret är toppklass om man tittar på försäljning, kund- och medarbetarnöjdheten, branschbredden eller vilket område som helst. I Jannes team har han två mycket professionella kollegor. Bemanningschef/Rekryteringsansvarig Maria Mikai och Bemanningsansvarig Manuela Axelsson. Både två verkar vara noggranna och effektiva. Tillsammans har de skapat en välorganiserad enhet som agerar professionellt, snabbt och ansvarsfullt. Kontoret ligger i ett industriområde nära kunder, men innan besöket ringde jag till Janne och han talade om att kontoret är nästan som ett litet hem.

Katrineholms handdukar

VMP Katrineholms kontor är som ett mysigt hem. Det finns bland annat uppmärkta handdukar och tvättmaskin, mysigt kök och mat- och säljklockan. Jag kan bara tänka på hur bra dom tar emot alla arbetstagare och kunder som besöker.


Vi började dagen i mötesrummet där allt var i ordning, och dagens schema låg utskrivet på bordet: Presentation av VMP Katrineholms verksamhet // kundbesök hos Car-O-Liner, lunch // marknadsföring & kundupplevelse // Johannes tar tåget hem kl. 16:39.

”Very Much People”

Brett sortiment av olika branscher och yrken. Första steget i karriärstegen för många unga elektriker, kvinnor och män, rekryteringar och bemanning, unga och äldre, nysvenskar som pratar lite svenska och engelska. ”VMP = Very Much People”, tillägger Janne och skrattar.

Om man tittar på våra lediga jobb så söker Katrineholms gäng just nu till ex. maskinoperatör, byggsäljare, ordermottagare, verksamhetsansvarig, CNC operatör, elektriker och industrielektriker, så det är ganska många som hittar sitt nästa jobb via VMP Katrineholm.

Tips! Om du vill inte missa ditt nästa jobb i Katrineholm, Flen & Vingåker området kan jag tipsa om att följa www.facebook.com/vmpkatrineholm/ på Facebook!

Kundbesöket var hos Car-O-Liner och meningen var att bli lite bekant med företaget och samtidigt kolla på lokaler för den blivande fotograferingsdagen – två stycken av våra proffsiga medarbetare hade lovat att ställa upp. Produktionschef Thomas Larsson svarade också på några frågor så att jag kunde skriva kundreferens till vår nätsida – du hittar nu en färdig berättelse från vår sida. För att säga nånting om besöket – först berättade Thomas om företagets historia och produkter. Sen gjorde vi en ordentlig rundtur på lagret och i fabriken. Produktflöden var oerhörd bra planerade och allt siktade på 100 % kvalitet! Efter den dagen var det ganska lätt att planera hurdana foton vi skulle komma att ta. Främst vill jag tacka Thomas för att jag aldrig har haft så ordentligt kundbesök och så fina skor – säkerhetssandal med blåa skoöverdrag på 😊

Smurftossorna web

Efter lunchen körde vi tillbaks till kontoret och fortsatte diskussion omkring marknadsföring. Janne, Manuela och Maria hade många bra synpunkter och idéer. Dom var också sugna på att testa nya saker så till exempel nästa dag publicerade vi två marknadsförda inlägg i Facebook och började tillsammans att hitta tjänstemän med särskilda kompetenser från LinkedIn. När verksamhetens bas är i bra skick, är det lättare att utveckla nya sätt för att övertyga våra kunder och medarbetare att VMP Bemanning AB i Katrineholm är en bra samarbetspartner och arbetsgivare i regionen.


Nästa två dagars resa var till VMP Göteborgs och Helsingborgs kontor. Blogg kommer ut snart.

 

 

Mvh Johannes 

Johannes Setänen
utvecklingschef, marknadsföring/kundupplevelse

VMP Group
Tel. +35840 307 5052
johannes.setanen@vmp.fi
www.vmp-group.se

Facebook: VMP Group, Sverige

Instagram: VMP Group, Sverige

LinkedIn: VMP Group, Sverige