Blogg: Kontorsrundan – VMP Group Örebro – företagaren som har passion att matcha


Johannes har börjats jobba som utvecklingschef i VMP Sverige (läs nyheten) och åker runt till alla kontor under våren. Han skriver en blogg, för var och ett besök. Första stoppet var VMP Örebro och företagaren Stefan Hideblad.

Hur hittar vi lämpliga arbetare till kundernas behov

Dagens ämne var nuläget för bemanning och rekrytering i Örebro och först och främst höra Stefans synpunkter om marknadsföring. Frågan är, hur hittar vi lämpliga arbetare till kundernas behov?

Stefan berättade sin historia. Han har jobbat många år inom försäljningen på nationell och internationell nivå, jobbat med webbutik med över 10 000 olika produkter. Men när han började våren 2017 hos VMP hade han känslan att nu är han på hemmaplan!

I början var det svårt men efter ett år av hårt arbete började saker rulla på. Med bred erfarenhet av olika branscher har Stefan byggt upp ett mångsidigt kundnätverk inom elteknik, industri, bygg, telekom och företag som har behov om säsongsarbetare, till exempel däckmontörer.

Passion för matchning

Vi diskuterade om VMP Groups varumärke. Seriös, ansvarstagande och kunnig sade Stefan direkt, men sedan var det en liten paus och så kom ordet… passion! Stefan berättade att hans passion är att matcha. Ibland så har arbetssökande inga idéer vilket jobb dom vill ha, eller också har de sökt arbete som inte riktigt passar när man kollar deras kompetens och personlighet.

Stefan berättade hur han har hittat ett jobb hos ett Telekommunikationsföretag för en ung kille som först hade varit duktig och noggrann med ett säsongsarbete som däckbytare via VMP. En äldre man hade sökt jobb som installationselektriker men efter intervjun med honom, hade det stått klart att ett jobb där det ingår mer service och felsökande kunde passa honom bättre. Sedan hittade Stefan ett företag som sökte just den kompetensen och kunnandet. Och nu är personen i fråga anställd som industrielektriker på företaget som först hyrde in honom i 6 månader.

När varumärket inte är så känt lokalt, krävs det mycket hårt försäljningsarbete och smart agerande i sociala media för att människor ens ska börja tänka på att hitta lediga jobb i Örebroområdet via VMP. Stefan har senaste tiden lyckats bra, till exempel så gjorde branschtidningen ”Elinstallatören” en nyhetsartikel om hur Stefan hjälpt en nysvensk, Salan från Syrien, att få jobb som elektriker. Salan hade sökt arbete som elektriker i Sverige under en längre tid utan att få napp men nu har han jobb via VMP och har precis fått sitt ECY-certifikat, beviset på att han kan och får jobba som elektriker i Sverige!

Som slutsats kan jag säga om VMP Örebro:  ”Vilken Mångsidig Partner! ”, både till kunder och medarbetare!

För dig som vill hitta din egen möjlighet inom arbetslivet kolla våra lediga jobb och för dig som vill ha en mångsidig samarbetspartner inom bemanning och rekrytering i Örebro, ring Stefan 0763-904400.

Solen gick vackert ner när jag lämnade kontoret. Jag är säker på att VMP Örebros verksamhet går upp med lika rasande fart som vårsolen smälter snön.

Solen gick vackert ner när jag lämnade kontoret. Jag är säker på att VMP Örebros verksamhet går upp med lika rasande fart som vårsolen smälter snön.

Nästa besök var VMP Katrineholm och under den dagen hade vi också en riktig bra kundvistelse! Skriver om det i nästa blogg.

Mvh Johannes 

Johannes Setänen
utvecklingschef, marknadsföring/kundupplevelse

VMP Group
Tel. +35840 307 5052
johannes.setanen@vmp.fi
www.vmp-group.se

 

Facebook: VMP Group, Sverige

Instagram: VMP Group, Sverige

LinkedIn: VMP Group, Sverige