Intervju: VMP Group Sverige skaffade nya förstärkningar till Göteborg och marknadsföringsavdelningen

Inom fotbollsvärlden brukar det hända mycket under januaris transfer-fönstret. I början av året började två nya förstärkningar när Mårten Josefsson började som bemanningsansvarig i Göteborg och Johannes Setänen kom via en internationell rekrytering från VMP Group Finland. Här kan du läsa lite mer om att vad de två nyförvärven, som brukar spela amatörfotboll under sin fritid, kommer att bidra till VMP Groups verksamhet. 

Kan ni berätta litegrann om dina arbetskarriärer?

Mårten: Jag började vid 16 års ålder att jobba med service och försäljning inom fackhandeln. Serviceyrket var något som jag snabbt kände att jag ville satsa på. 2016 hoppade jag på en högskoleutbildning inom försäljning & marknadsföring, mycket inriktad mot företagskunder. Under och efter högskoletiden har jag jobbat i olika roller inom bemanning/rekrytering och även drivit eget företag.

Johannes: Jag var tio år sedan som en utbytesstudent i Umeå handelshögskolan. Efter det började jag jobba i företaget, grundad år 1988 i Åbo, som var en av den första och största inom bemanning och rekrytering i Finland. Då företaget hette Varamiespalvelu. Företaget har utvecklats enormt under åren, kolla gärna https://www.vmpgroup.fi/en/ , och är nu listad på Helsingfors börs. Så har också utvecklats mina arbetsuppgifter under åren: marknadsföringsplanerare, marknadsföringschef, Head of Customer Experience och nu utvecklingschef här i VMP Group Sverige.

Hur har de varit att börja jobba hos VMP Group?

Mårten: De första veckorna på VMP Group har varit jättebra. Jag har blivit mycket väl omhändertagen av mina kollegor och fått dem verktyg och introduktioner som jag har behövt för att komma in i min roll så snabbt som möjligt. Särskilt kul att komma ut på fältet och träffa våra konsulter och samarbetspartners. Jag ser fram emot att jobba mot byggbranschen som jag tycker är en spännande bransch i många avseenden. 

Johannes: Vi flyttade hela familjen i höstas till Uppsala för att min fru började arbeta som en forskare inom Universitetet. Efter höstens föräldraledighet började jag jobba i början av januari. Nya kollegor tog jättebra emot mig. Högpunkter har varit så jämt kontorsrundan när jag har besökt olika våra kontor och även om kunder.

Utvecklingschef Johannes Setänen på kundbesök i Katrineholm.

Utvecklingschef Johannes Setänen på kundbesök i Katrineholm.

Det är alltid bra att sprida positiva tänkande: Dina fördelar på jobbet? Vad bidrar du till våra medarbetare och kunder?

Mårten: På jobbet bidrar jag med ett engagemang och en vilja alltid leverera med högsta kvalité. En god stämning och den sociala biten mellan kollegor, konsulter och kunder i arbetet är väldigt viktigt för att skapa ett bra resultat enligt mig. I en kundrelation värdesätter jag lyhördhet och långsiktiga samarbeten där man bygger och utvecklar tillsammans med samarbetspartnern.

Johannes: Jag försöker att bidra min kunnande och erfarenhet från VMP Finland för att utveckla VMP Sveriges marknadsföring, medarbetarupplevelse och web-sidor på en kundorienterade sätt. Målet är att locka ännu mera kunniga och lämpliga arbetssökande att hitta jobb hos oss. Jag brukar vara som en positiv tänkande problemlösare som alltid vill motivera människor och hitta lösningar som driver verksamhet framför.

Vad sysslar ni på fritiden?

Mårten: På fritiden gillar jag att röra på mig, avskyr löpband, springer helst efter en boll. Musik är också ett väldigt stort intresse som jag ägnar min lediga tid åt. Såhär i vintertid är suget efter backarna särskilt stort och jag längtar efter att knäppa på mig snowboarden. De småländska rötterna gör mig till en relativt ”R-lös” person och de flesta av mina vänner tilltalar mig ”Måtten”.

Johannes: Jag har ganska likadana intresse som Mårten. Under fritiden springer jag efter mina tre barn eller fotbollen, ibland både och. Skidspår och slalom backar är ett måste under vintertiden för att ha motion och frisk luft – bäst sätt att återhämta sig från händelserika vardagsveckor.

____

Om ni vill diskutera saker kring om marknadsföring och kundupplevelse bara ta kontakt till Johannes +358 40 307 5052 / johannes.setanen@vmp.fi

Om ni är sugna på nytt jobb eller behöver personal i Göteborgsmråde så når ni Mårten på 073-091 55 99 / marten.josefsson@vmp-group.se.

Bemanningsansvarig Mårten Josefsson på kundbesök.

Bemanningsansvarig Mårten Josefsson på kundbesök.