VMP x Esports

VMP

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteistyökumppanuus mahdollistaa myös VMP:n työntekijöiden osallistumisen pelaamisen maailmaan!

Oletko kilpailuhenkinen ja kuuluuko harrastuksiisi pelaaminen? Nyt sinulla on mahdollisuus päästä näyttämään taitosi VMP:n omassa esports-turnauksessa! VMP järjestää yhteistyössä Kanaliigan kanssa VMP Cupin, jossa menestyneille jaossa lippuja esportsin megatapahtuma Arctic Invitationaliin sekä tuotepalkintoja!

VMP:n tärkeimpiä arvoja ovat työhyvinvointi ja töissä jaksaminen. Pelaaminen tuo paitsi hyvää vaihtelua hektisille työvuoroille, se on myös erinomainen keino lisätä yhteisöllisyyttä ja yhteen hiileen puhaltamista. Me VMP:llä uskomme, että tästä turnauksesta tulee jännittävä ja innostava yhteinen matka kaikille VMP:n sidosryhmille. Lue lisää tästä!

Arctic Invitational ja VMP rekrytoivat Suomen suurimmalle kilpapelitapahtumalle esports-tuottajan

Suomessa järjestetään vihdoin ensimmäinen areenaluokan esports-tapahtuma, Arctic Invitational. VMP on mukana tapahtumassa. Yhteistyön puitteissa rekrytoimme tapahtumalle esports-tuottajan, jonka päätyönä on varmistaa tapahtuman onnistuminen. Lopulta yli sadan hakijan joukosta esports-tuottajaksi rekrytoitiin ja valittiin Rasmus ”Rapsu” Virtanen. Rasmus esitellään alla olevassa videossa tarkemmin.

Road to Arctic 2019

VMP seuraa esports-joukkueiden valmistautumista Arctic Invitationaliin ”Road to Arctic” -videosarjassa! Ensimmäisessä videossa VMP:n esports-vaikuttaja RosieRiver seuraa VMP Oulun yrittäjän Marko Peranderin kanssa HAVU Gamingin turnausta, tsekkaa videolta tunnelmat kesäkuisesta Vectoramasta Oulussa!

 

 

Somessa #VMPxEsports

 

Arctic Invitational

Arctic Invitational on suurin koskaan Suomessa pidetty kilpapelaamisen tapahtuma. Tapahtumassa pelataan Counter-Strike: Global Offensive -peliä, mikä on yksi maailman suosituimmista esports-peleistä. CS:GO on taktinen first-person-shooter -peli jossa vastakkain pelaavat kaksi viiden hengen joukkuetta.

Arctic Invitational -turnauksessa on mukana yhdysvaltalainen NRG -joukkue, joka on kirjoittamishetkellä rankattu maailman 4. parhaaksi CS:GO -joukkueeksi. Suomessa ei ole koskaan ollut pelaamassa näin kovatasoista joukkuetta. 

Tämä neljän joukkueen intensiivinen turnaus pelataan itseoikeutetusti Hartwall Arenalla, suomalaisen kiekkourheilun kehdossa. Hartwall Arena ja sen maailmanluokan tekniikka antavat loistavat puitteet kilpapelaamisen tapahtumalle. Jokereiden peleissäkin käytössä olevat jäätykit ovat loistava lisä tämänkaltaiseen tapahtumaan ja niistä otetaankin kaikki irti.

Lähde:
Arcticin nettisivut

Miksi e-urheilu?

Elektroninen urheilu (eng. esports) on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua. Elektronista urheilua harrastetaan niin joukkue- kuin yksilömuodossakin riippuen pelistä ja pelimuodosta. Tavallisimmat esports-pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin, eli genreen.

Elektronista urheilua voi harrastaa kuka tahansa, joka käyttää tietoteknistä pelilaitetta pelatakseen joko yksin, tarkoituksenaan kehittää itseään, tai pelatakseen toisen henkilön kanssa lähiverkossa, pelikonsolilla tai Internetin yli. Kilpapelaamisesta on kyse, kun pelaajat pelaavat toisiaan ja pelin luomaa haastetta vastaan kilpailullisessa tilanteessa. 

Lähteet:
Lari Syrota 2011. eSports: A Short History of nearly Everything Teamliquid. [verkkodokumentti].
Janus Timperi.
Raakel Hämäläinen 2013. Kilpapelaamisen kehitys suomalaisissa tapahtumissa 1996-2013: kysely ja haastattelututkimus. [verkkodokumentti].