CV:n eli ansioluettelon laatiminen

Työnhaku on muuttunut vuosien varrella ja vaatii yhä useammin itsensä esille tuomista ja markkinointia. Houkutteleva CV on tärkeä osa ensivaikutelmaa – laittamalla persoonasi peliin saavutat työnhaussa paljon parempia tuloksia kuin pelkällä valjulla luettelolla.

Olet varmasti lukenut tuhat tekstiä siitä, millainen on hyvä CV. Fakta on se, että useat eri keinot voivat olla hyviä, eikä yhtä oikeaa vaihtoehtoa ole. Tärkeintä onkin, että osaat poimia joukosta juuri ne kyseiseen tilanteeseen sopivat neuvot. Lue seuraavat vinkit, ja työnhakusi voi tuottaa tulosta nopeammin kuin arvaatkaan!

 

1. Panosta CV:n ulkoasuun

Ansioluettelon on oltava selkeä ja helposti luettava, ja sen on oltava luettavissa vaikka rekrytoija printtaisi sen mustavalkoisena. CV:n ulkoasu saa ja pitää ilmentää persoonaasi, eikä sen tarvitse olla vain valkoinen Word-tiedosto. Muista kuitenkin miettiä ensisijaisesti CV:si vastaanottajaa – millainen ulkoasu toimisi juuri tätä kyseistä tehtävää haettassa? Kun huomioit tämän CV:tä tehdessäsi, olet heti paljon vahvemmilla työnhaussa kuin hakija, joka ei personoi ansioluettelon ulkoasua vastaanottajaa varten.

Tarvittaessa löydät valmiita CV-pohjia Etsystä ja Resume.io:sta.  Mikäli koet ilmaisevasi itseäsi paremmin videon kuin tekstin avulla, voit tehdä myös video CV:n.

 

2. Personoi CV:n sisältö ja tiivistä

Kun teet ansioluetteloa, mieti, millainen sisältö olisi vastaanottajan mieleen. Sisällön täytyy kuitenkin olla myös näköisesi. Sisällön tyyliä miettiessäsi voit ottaa vaikutteita työnantajan omasta viestinnästä. Jos työpaikkailmoituksen tyyli on rento ja humoristinen, voit itsekin tuoda näitä ominaisuuksia CV:ssäsi esiin.

Listaa CV:hen vain ne työt, jotka ovat olennaisia haettavan työn kannalta. Listaa kaikki työkokemus ansioluetteloon vain, jos kokemuksesi on todella vähäinen.

CV:hen ei myöskään ole tarkoitus raportoida koko elämäntarinaasi, joten tuo esille vain niitä asioita, joiden koet vaikuttavan positiivisesti asemaasi rekrytointiprosessissa. Harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita on hyvä tuoda esille, sillä ne tuovat esille persoonaasi ja tekevät sinusta helpommin lähestyttävän.

 

3. Konkretisoi osaamisesi

Jos kerrot olevasi loistava tiimityöskentelijä ilman havainnollistavaa esimerkkiä, kuinka uskottavaa se on? Ei kovinkaan. On paljon parempi tuoda osaamistaan esille perustelujen ja esimerkkien kera. Tässä tapauksessa voit esimerkiksi kertoa, miten tiimityöskentelytaitosi konkreettisesti näkyy työssäsi. Sillä jos se ei näy, eipä sillä ole merkitystäkään.

Perustelujen ja esimerkkien voimaa kannattaa hyödyntää myös työkokemusta listatessasi. Kerro CV:ssä, mitkä ovat olleet vastuualueitasi kyseisessä tehtävässä ja millaisia taitoja olet työssä oppinut ja mitä olet saanut aikaan! Näin osoitat, että työstä on jäänyt sinulle käteen muutakin kuin pelkkä CV-merkintä.

 

4. Tuo erikoisosaaminen esille

Onko sinulla loistava kielipää tai hallitsetko useita vaikeita ohjelmia, joista on hyötyä haettavan työn kannalta? Tuo ne esille! Työnantajat arvostavat monipuolista osaamista, joten sitä kannattaa aina tuoda ilmi.

Pyri tuomaan esille myös sellaisia osaamisalueita, joita haluaisit erityisesti päästä hyödyntämään ja kehittämään hakemassasi työssä. Näin osoitat halusi kehittyä.

 

5. Luetuta CV muilla

Usein CV-vinkkejä käsittelevissä teksteissä muistutetaan olemaan tarkkana tekstin oikeakielisyyden suhteen. Tähän kannattaa toki kiinnittää huomiota, mutta varminta on silti luetuttaa CV toisella henkilöllä, joka voi syynätä mahdolliset virheet. Omalle tekstille on helppo sokeutua, vaikka olisi kuinka sujuva kirjoittaja.

 

6. Selitä aukot

Mikäli työhistoriassasi on aukkoja, pyri selittämään ne parhain päin. Kaikkea ei tarvitse tietenkään kertoa, mutta joku selitys tauoille on hyvä olla. Samalla kannattaa tuoda esille, miten olet kehittänyt osaamistasi ja itseäsi kyseisen tauon aikana. Sapattivuosikaan ei välttämättä ole työnantajan mielestä huono asia, kunhan kerrot siitä avoimesti.

 

7. Listaa suosittelijat

Suosittelijat kannattaa aina listata CV:hen. Mikäli joku on lupautunut suosittelijaksesi viisi vuotta sitten, lienee fiksuinta lisätä suosittelijan nimi, titteli ja yritys ansioluetteloon ja mainita, että yhteystiedot saa pyydettäessä. Näin voit etukäteen mainita mahdollisesta yhteydenotosta suosittelijalle etukäteen, jolloin hän voi valmistautua siihen.

 

Lue myös: Onnistu työhaastattelussa ja Näin teet LinkedIn-profiilin

 

Etsitkö uutta työtä? Lähetä meille avoin työhakemus!

Työntekijöiden kokemuksia

On mukavaa, että työtä voi mukauttaa erilaisiin elämänhetkiin esimerkiksi koulun keskellä.
– tekijä Helsingistä
Vaikea on tästä enää parantaa.
– osaaja Lahdesta
Mielestäni yhteydenpito työnantajan kanssa toimii hyvin ja olen tyytyväinen työ-olosuhteisiin.
– iltavahtimestari pk-seudulla

Katso tällä hetkellä avoimet työpaikat tai jätä avoin hakemus