ASIAKASTARINA: TAMRO OYJ

Tamro Oyj

  • Perustettu 1895 (Tampereen Rohdoskauppayhtiö)
  • Osa PHOENIX-konsernia
  • Henkilöstöä Suomessa 470
  • Liikevaihto 1,313 mrd. euroa
  • Logistiikkakeskukset Suomessa Vantaalla, Tampereella ja Oulussa

VMP tuo toimintavarmuutta valtakunnalliselle lääkejakelijalle

Tamro on Suomen johtava tukkukauppaperiaatteella toimiva lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija ja palveluntarjoaja. Tamron tehtävänä on huolehtia, että apteekit, sairaalat ja muut terveydenhuollon palvelupisteet saavat tarvitsemansa lääkkeet ja muut tuotteet nopeasti ja luotettavasti.

 

VMP on ollut Tamron henkilöstökumppani lähes vuosikymmenen ajan. Yhteistyötä haluttiin asiakkaan puolelta syventää muutama vuosi sitten, kun Tamro toivoi yhtenäistettyjä henkilöstökäytäntöjä kaikille toimipaikoilleen. VMP tarjosi markkinoiden toimivimman ja kilpailukykyisimmän kumppanuusmallin.

 

Tampereen logistiikkakeskuksen varastoesimiehenä toimiva Janne Koskinen kertoo, että Tamro jakelee kaikkiaan 54 % kaikista Suomen lääkkeistä. Tämä tarkoittaa, että vahvasti tilausperusteisesti toimivan bisneksen keskiössä ovat työntekijät, joiden osaamisesta ja ammattitaidosta muodostuu luotettava jakeluketju.

Tampereella vuonna 2012 suuren laajennuksen läpikäynyt Tamron logistiikkakeskus on tunnettu työntekijöidensä keskuudessa hyvästä työilmapiiristä ja työyhteisöstä.

 

”Väki viihtyy meillä töissä, tämä nousee selkeästi esiin kaikissa kehityskeskusteluissa ja henkilöstökyselyissä. Osa sanoo, ettei hommat tunnu siltä kuin tulisi töihin, vaan ennemmin siltä että tulisi samalla kavereita tapaamaan – niin hyvin meillä viihdytään. Tähän panostamme ja haluamme, että työntekijöitä ja heidän toiveitaan kuullaan”, Koskinen kertoo.

 

”VMP on valtakunnallisesti suuri henkilöstöpalveluyritys, jolla on laaja työntekijäkaarti. Tarvittaessa saamme heidän ylläpitämästään, GDP-koulutetusta työntekijäpoolista nopeasti uutta porukkaa töihin. Meillä on VMP:ltä lukuisia työntekijöitä, jotka osaavat olla kaikissa työpisteissä, mikä on meille helppoa ja vaivatonta.”

 

Koskisen mukaan VMP:llä on ollut kiitettävä onnistumisprosentti Tamrolle soveltuvan porukan löytämisessä ja sen takaamisessa, että tuotanto saadaan vietyä loppuun vaadittavassa aikataulussa.

 

”Suomen laki määrää, että tuote pitää toimittaa asiakkaalle 24 tunnin kuluessa tilauksesta. Jos meillä ei ole väkeä tarpeeksi, emme välttämättä voi toimittaa tuotetta sovituissa raameissa. Yhteistyö tuo meille toimintavarmuuden sairauslomien tai äkillisten poissaolojen tilanteissa. Välillä meillä on ollut 18 VMP:läistä tuuraamassa – ilman heitä jakelu olisi paljon vaikeampaa”, Koskinen kertoo.

 

”Kaikkiaan yhteistyö on sujunut loistavasti, päivittäinen kanssakäyminen VMP:n yhteyshenkilöiden kanssa on välitöntä ja helppoa. He ymmärtävät tarpeemme ja löytävät toimivimmat henkilöstöratkaisut vaikka aikataulupaineet puskisivat päälle. Ja mikä itselleni on tärkeää, oli kiire kuinka paha tahansa, hommat on VMP:n osalta aina hoidettu täsmällisesti ja vieläpä hyvää huumoria unohtamatta”, Koskinen summaa hymyssä suin.

 

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää?

 

Kaipaatko lisätietoa asiakascaseistamme? Jätä yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää.