Työntekijätarina: Roope – keikkaileva tarjoilija

Helsinkiläinen tarjoilija Roope Kari otti yhteyttä VMP Varamiespalveluun ja sai haastattelua seuraavana päivänä ensimmäisen oman alansa työtarjouksen. Keikkatyöt sopivat hyvin Roopen elämäntilanteeseen ja tuovat nuorelle miehelle vapautta suunnitella omaa elämäänsä.

Monipuoliset työtehtävät useissa eri yrityksissä ovat tuoneet Roopelle laajaa osaamista ja upeita kokemuksia.

Työkokemusta on karttunut muun muassa baareista, ravintoloista ja hotelleista. Roope saa VMP Varamiespalvelulta työtarjouksia jatkuvalla syötöllä ja valitsee niistä mieleisensä.

– Kävin helmikuussa 2016 VMP:llä haastateltavana. Ohjelmassa oli ryhmätehtäviä ja yksilökysymyksiä. Sain ensimmäiset työtarjoukset seuraavana päivänä – todella nopeasti pääsin hommiin, Roope kertoo.

– Ajattelin, että keikkatöillä on hyvä aloittaa. Pääsee tutustumaan erilaisiin paikkoihin ja näkemään pitääkö tästä työstä oikeasti – ja kyllähän minä pidän, Roope tuumaa.

Työ on joustavaa ja helppoa ottaa vastaan

Roopen työkalenteri vaihtelee paljon. Joskus työtarjouksia tulee samalle päivälle, toisinaan kuukausiksi eteenpäin. VMP lähettää Roopelle päivittäin tekstiviestejä, joissa tarjotaan erilaisia ravintola-alan töitä. Jos aikataulu ja työnkuva ovat sopivat, Roope vastaa viestiin.

“Parhaan fiiliksen saa siitä, kun haasteita tulee vastaan ja ne saa tyylikkäästi hoidettua.”

– Keikkatyöt sopivat hyvin elämäntilanteeseeni ja tuovat vapautta suunnitella omaa arkea. Tykkään matkustella paljon, ja on helppoa ilmoittaa itsensä varatuksi tietylle ajanjaksolle. Olin äskettäin kaksi viikkoa Budabestissa Suomen kylmyyttä paossa, Roope kertoo.

– Järjestelyt VMP:n kanssa toimivat todella hyvin. Joskus edellisistä paikoista soitetaan, että haluaisimme sinut tänne uudestaan. Silloin soitan VMP:lle ja he hoitavat lopun, Roope jatkaa.

Uudet haasteet tuovat mukanaan monipuolista kokemusta

Roope on oppinut eri työtehtävissä ja yrityksissä paljon erilaisia toimintamalleja. Tehtäviin on kuulunut ruokapalvelua, tarjoilijan hommia, baaritöitä ja väliaikatarjoilujen järjestämistä. Roopen mukaan keikkatyöläiset otetaan vastaan pääosin todella hyvin, ja työssä oppii toimimaan erilaisten ihmisten kanssa.

– Teen aina työni mahdollisimman hyvin – sillä tavalla sitä kehittyykin paremmin. Uudet tilanteet ja paikat pitää ottaa haasteena, eikä alkaa panikoimaan. Parhaan fiiliksen saa siitä, kun haasteita tulee vastaan ja ne saa tyylikkäästi hoidettua, Roope lopettaa.

Katso tällä hetkellä avoimet työpaikat tai jätä avoin hakemus