ASIAKASTARINA: PUUTARHA TAHVOSET

Puutarha Tahvoset Oy

  • Perustettu 1956
  • Työllistää keskimäärin 90 henkilötyövuotta vuodessa
  • Markkina-alueena koko Suomi, lisäksi vientiä Venäjälle, Baltiaan ja Ruotsiin


VMP:n osaavat tekijät tukemassa jokakeväistä kasvun ihmettä

Kotimainen perheyritys Puutarha Tahvoset Oy on erikoistunut hedelmä- ja koristekasvien astiataimituotantoon ja tukkumyyntiin. Liiketoiminnan ydin on tarjota kattava valikoima puuvartisia kasveja suomalaisiin pihoihin ja tuoda markkinoille myös kiinnostavia uutuuksia.

 

Yrityksen toimitusjohtaja Tomi Tahvonen kertoo, että vahvasti sesonkipainotteisella markkinalla toimiessa reagointikyky asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin ja kasvukauden vaatimuksiin on kriittistä – tästä Tahvoset ovat nimenomaan tehneet itselleen kilpailijoista erottuvan kilpailuedun, jonka tueksi yhteistyö joustavan henkilöstökumppanin kanssa on ratkaisevaa.

 

Kalenterista ei voi todeta kevään alkamista tai aurinkoisia viikonloppuja, jolloin myymälöissä kauppa käy vilkkaasti. Muuttuviin tarpeisiin reagoiminen ketterästi ja vikkelästi on tärkeää.

 

”Puutarhaharrastus on nykyisin jo varsin suosittu harrastus. Hienoa olla mukana rakentamassa puutarhakulttuuria suomessa ja suomalaisilla pihoilla. Kasvun ihme jaksaa ilahduttaa joka kasvukausi. Tähän tueksi ja palvelutarjontaamme vahvistamaan tarvitsemme luotettavan kumppanin”, Tahvonen kertoo.

 

Aina huhtikuun alussa alkavaan toimitus- ja tuotantosesonkiin panostetaan voimakkaasti. Tavoitteena on ruokkia myymälöitä niin, että kuluttajilla on toivottu valikoima saatavilla silloin, kun istutusinto on kovimmillaan.

 

Ennen VMP-yhteistyötä Tahvoset tekivät enemmän yhteistyötä työvoimahallinnon kanssa ja rekrytoivat myös suoraan itse.

 

”Alkujaan VMP:tä suositeltiin minulle kollegan toimesta ja päätettiin kokeilla. VMP:n rekisteri tekijöistä on kattava ja heillä reagointi on ripeää lyhyelläkin varoitusajalla. Tarvittavat lisätekijät tasaavat ruuhkahuippuja ja lisäävät henkilöstömme jaksamista ruuhkaviikkojen yli”, Tahvonen kertoo.

 

”Meillä Tahvosilla kaikki ymmärtävät työn kausiluonteisuuden ja sesongin merkityksen. Ihailtavaa venymistä tapahtuu, kun sitä tarvitaan. Vaihteleva työ ja ulkona työskentely ovat asioita, joita arvostetaan. Porukkana olemme yhtä suurta perhettä, johon kausiavut toivotetaan aina tervetulleeksi. Usein on käynyt myös niin, että kausiavuista on tullut osa vakiomiehitystä”, Tahvonen toteaa.

 

Toimialallamme kausityövoiman tarve on hetkellisesti suurta ja pienellä paikkakunnalla sen haaliminen kasaan oman yrityksen rekrytoinnin voimin haastavaa. Tässä VMP tulee avuksemme. Lisäksi olemme käytättäneet myös VMP:n rekrytointipalvelua vakinaisia työsuhteita solmiessamme.

 

”Yhteistyömme startti VMP:n kanssa on jäänyt mieleeni. Soitin messuilta VMP:lle perjantai-iltapäivästä ilman minkäänlaista aiempaa yhteistyöhistoriaa ja kysyin, saisivatko maanantaiaamuksi kahdeksan ajokortillista tekijää puutarhatöihin. Vähän jumppaa se vaati, mutta maanantaina olivat tarvitsemamme työntekijät töissä sovitusti klo 06.30”, Tahvonen kertoo.

 

”Yhteistyömme toimii varsin joustavasti – saamme tekijöitä töihin osin ennalta suunnitellusti, mutta osittain myös yllättäviin tarpeisiin nopeallakin varoitusajalla. Eteenpäin jatkammekin ilomielin tällä hyväksi havaitulla polulla”, Tahvonen summaa.

 

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää?

 

Kaipaatko lisätietoa asiakascaseistamme? Jätä yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää.