Työntekijätarina: Miko – Kesätyöstä johtotehtäviin VMP:n avulla

VMP:llä autetaan yrityksiä sekä työnhakijoita muuttuvassa työelämässä, joista syntyy menestystarinoita. Esimerkiksi kesätyö voi avata ovia uralla etenemiseen. Näin kävi Miko Ylikoskelle, joka on päässyt pitkälle aloitettuaan kesätyöt VMP:n kautta.
Miko Ylikoski aloitti VMP:n työnhakija-asiakkaana vuonna 2012, jolloin hän tarvitsi työharjoittelu- ja kesätyöpaikkaa. Yhden kesän työskentelyn jälkeen hän jalkautui yritykseen, jossa työskentelee edelleen.


”Opiskelin koneautomaatioinsinööriksi Turun ammattikorkeakoulussa ja bongasin VMP:n ilmoituksen netissä, jossa Trafotekille haettiin tuotantotyöntekijöitä kesätöihin. Pääsin töihin ja työskentelin kaksi kesää VMP:n kautta. Sen kautta syntyi uusia mahdollisuuksia ja Trafotek palkkasi minut vakituiseksi työntekijäksi, jolloin tein vastuutehtävien lisäksi asiakaskäyntejä ympäri maailmaa. Sen jälkeen ylenin laatuinsinööriksi ja vuonna 2018 alussa aloitin tuotanto- ja laatupäällikön pestissä”, kertoo Miko.


Parhaan asiakaskokemuksen tuottaminen on osa VMP:n strategiaa. Ylikoski kuvailee, että VMP:n kanssa kaikki on sujunut aina niin kuin on pitänyt.

”VMP:n kautta kaikki sujui hyvin, eikä koskaan ollut käytännön ongelmia. Aloitettuani työt VMP:n kautta sain aluksi tarvittavat varusteet ja palkka tuli aina ajallaan. Myös siirtyminen vakituiseksi työntekijäksi asiakkaan kirjoille sujui joustavasti. Minulla on ainoastaan positiivisia kokemuksia.”

VMP on rekrytoinut Trafotekille työntekijöitä vuodesta 2008 alkaen. Ylikoski kertoo, että VMP:stä on nykyäänkin hänelle apua jokapäiväisessä työssään rekrytointiprosesseissa.

” VMP:n apu on tarpeen, koska se säästää hirmuisesti omaa työaikaani. Minun ei tarvitse selata satoja työhakemuksia, vaan saamme tehtyä VMP:n kautta ensimmäisen seulan hakijoista. Lisäksi heillä on parempi osaaminen rekrytoinneissa. VMP tuntee alan muutokset sekä joustava työskentelytapa on meille hyödyksi.”

Viisi VMP:läistä on aloittanut tuotannon tehtävissä tämän kevään aikana Trafotekilla Turun alueella Kaarinassa. Lisäksi tulevaksi kesäksi rekrytoidaan seitsemän työntekijää lisää.

Trafotek on kiinnostunut sekä syksyllä koulunsa starttaavista sekä pitempiaikaista työtä hakevista. Mikäli tehtävät sujuvat odotusten mukaan ja viihdyt talossa, siirtyminen vakituiseksi on vahva mahdollisuus. 

Tutustu avoimiin työtehtäviin täältä >

Katso tällä hetkellä avoimet työpaikat tai jätä avoin hakemus