ASIAKASTARINA: LAKAN BETONI

Lakan Betoni Oy

  • Perustettu 1965
  • Henkilöstöä 120
  • Liikevaihto 29 milj. euroa
  • Toimipaikat Joensuussa, Lopella, Forssassa, Jalasjärvellä ja Varkaudessa

Perheyritys satsaa strategisiin rekrytointeihin ja tuotekehitykseen

Lakan Betoni on 50-vuotias joensuulainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet suomalaisessa betoniteollisuudessa. Lakka valmistaa monipuolisesti erilaisia betonituotteita päätuotteinaan rakennusharkot, pihakivet, muurauslaastit ja tasoitteet, joissa yritys lukeutuu kotimaanmarkkinoiden kolmen suurimman joukkoon.

 

Toimitusjohtaja Pertti Halonen kertoo Lakan panostavan jatkuvaan tuotekehitykseen. Tähän on satsattu, vaikka rakennusalalla vuodesta 2012 asti jatkunut taantuma on erityisesti vaikuttanut Lakalle tärkeän pientalorakentamisen määrään.

”Strategisessa keskiössämme on tuotekehitys ja sitä kautta uusien asiakkuuksien ja väylien avaaminen. Olemme investoineet tuotantolaitteisiin uusien, pidemmälle jalostettujen tuotteiden mahdollistamiseksi. Teimme viime vuonna Joensuussa yli viiden miljoonan tuotantolaitosinvestoinnin taantumasta huolimatta, sillä tähän haluamme panostaa”, Halonen kertoo.

 

Lakka on ottanut rekrytointikumppanikseen VMP:n ja tuloksena yhteistyöstä on syntynyt usea menestyksekkäästi läpiviety rekrytointiprosessi.

 

”VMP Joensuu tarjosi meille palvelua ja päätimme testata miten homma toimii. Saimme heti ensimmäisestä rekrytoinnista hyvät kokemukset. Meitä palvelevan VMP-yrittäjän asiantuntijuus ja käytössä olevat testaustyökalut vakuuttivat. Paikallisuus on myös tärkeää, se tuo kiistatonta etua tekijöiden löytämiseksi.”

 

”Viimeisen kahden vuoden aikana olemme pyrkineet kehittämään erityisesti myyntiorganisaatiotamme ja muun muassa siihen olemme VMP:n kanssa rekrytoineet uutta väkeä. Myyntiorganisaatiomme kehittäminen on tärkeä panostuskohde. On selvää, että teknologian lisäksi täytyy olla iskussa oleva myyntitiimi”, Halonen jatkaa.

 

Lakka on verrattain pieni ja tiivis organisaatio. Halonen toteaakin, että VMP:n tarjoamasta asiantuntijuudesta on heille merkittävää etua. Työaikaa ja resursseja vapautuu muuhun päivittäiseen työhön. Hän myös toteaa, että on parempi, kun päätöksenteko rekrytoinnista ei ole vain yhden henkilön näkemyksen varassa.

 

”VMP:n tarjoama sparrailuapu on arvostettavaa, se laajentaa myös meidän omaa katsantokantaa, vaikka itsellänikin on lukuisia rekrytointeja takana. Tärkeiden toimihenkilöiden rekrytoinneissa ammattirekrytoijan kautta saamme kattavan näkemyksen valittavina olevista henkilöistä. Tämän näen äärimmäisen arvokkaana”, Halonen toteaa.

 

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää.

 

Kaipaatko lisätietoa asiakascaseistamme? Jätä yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää.