ASIAKASTARINA: INNOKAS MEDICAL

Innokas Medical Oy

  • Perustettu 1994
  • Henkilöstöä n. 230
  • Liikevaihto n. 23 milj. euroa
  • Toimipaikat Kempeleessä, Helsingissä ja Tallinnassa

Nopeutta, luotettavuutta ja vahvaa toimialatuntemusta


Kempeleläinen Innokas Medical on terveysteknologian sopimusvalmistaja, joka on keskittynyt sekä tuotekehitykseen että laitevalmistukseen. Innokas Medical toimii pääasiassa suurten ja keskisuurten terveydenhoitoon keskittyneiden brändien taustalla toimittaen valmiit laitteet näiden yritysten käyttöön. Innokas Medicalin kokoonpanotuotannon linjapäällikkö Juha-Matti Seppälä kertoo, että terveysteknologia on vasta viime vuosikymmenen aikana ottanut kunnon kehitysaskelia Suomessa.


”Suomessa terveysteknologia lähti laajemmin kehittymään vasta 2000-luvulla. Pitkän kokemuksemme ansiosta tiedämme hyvin, mitä toiminta vaatii lääkintälaitepuolella viranomaisvaatimuksineen. Kokonaisvaltainen tekeminen on tuttua; voimme periaatteessa lähteä hyvästä ajatuksesta synnyttämään tuotekehitysprojektia ja siirtyä siitä varsinaiseen tuotantoon siten, että koko homma tehdään meillä alusta loppuun”, Seppälä kertoo.


Yhteistyö VMP:n kanssa alkoi vuonna 2005, jolloin prosentuaaliset kasvupyrähdykset olivat suuria. Ennen kaikkea tuotantoon tarvittiin lisää tekijöitä. Tuotannon näkökulmasta VMP on myös reitti talon kirjoille, ensin on tehty sopimus henkilöstövuokrauksesta ja ajan saatossa työntekijä vakinaistettu Innokas Medicalille.


”Olemme pyrkineet siihen, että 10 % tuotannosta olisi VMP:n kautta tulevaa työvoimaa. Tämä mahdollistaa loistavasti säätövaran kiirepiikkien varalle ja tuo kustannusjoustoa tilausmäärien ja projektien muuttuessa. Välillä luku saattaa lähennellä jopa 20 prosenttia.”


VMP:n kautta Innokas Medicalilla on henkilöstöä tuotannossa laidasta laitaan. Moniosaamista arvostetaan ja sitä, että henkilö pystyy tarvittaessa työskentelemään eri työpisteissä.
”VMP:ltä olemme saaneet todellisia moniosaajia – todella hyviä, ammattitaitoisia ja motivoituneita tekijöitä. Kaiken kaikkiaan yhteistyö on sujunut aivan loistavasti ja on helppo todeta, että VMP:llä on osaltaan ollut suuri rooli kasvussamme.”

 

”Kokeilimme myös muita palveluntarjoajia, mutta huomasimme, että VMP:n joustavuus, ammattitaito ja nopea reagointikyky tilanteisiin olivat omaa luokkaansa. VMP on yksinkertaisesti meille paras henkilöstökumppani.

 

He voivat hyvinkin lyhyessä ajassa löytää meille tekijät ja me puolestaan voimme lyödä kasaan tarvittaessa kokonaan uuden tuotantolinjan ja siihen sopivat henkilöt. Muuttuvissa tilanteissa meille on monesti käynyt, että puolen viikon maissa soitellen kiireellä että nyt tarvittaisiin tekijöitä vielä samalle viikolle. VMP:n kanssa homma on lähtenyt saman tien tulille ja parhaimmillaan meillä on jo seuraavana päivänä ollut täällä henkilöitä töissä.

 

”Kaikkinensa VMP on meille tärkeä luottokumppani ja tuonut selkeää lisäarvoa toimintaamme. Vaikka emme olisi pystyneet näkemään tiettyjä tilanteita tarpeeksi ajoissa, niin VMP-yhteistyön ansiosta se ei ole ollut este sille, etteikö hommaa olisi tullut tehdyksi. Mikäli emme ole itse voineet reagoida tilanteisiin riittävän nopeasti, on VMP toiminnallaan paikannut tämän”, Seppälä tiivistää toimivasta kumppanuudesta.

 

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää?

 

Kaipaatko lisätietoa asiakascaseistamme? Jätä yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää.