Työntekijätarina: Aksu – monipuolisia työtehtäviä

VMP:llä pääsee monipuolisten tehtävien pariin ja työt voi rytmittää omien menojen mukaan. Helsinkiläinen Aksu Hänninen valitsee työvuoronsa siten, että aikaa jää myös jääkiekolle.

”Keikkoja tarjotaan todella paljon ja työ on mukavan monipuolista. Saan itse päättää milloin ja kuinka paljon keikkoja teen”, Aksu Hänninen kertoo.

Hän on työskennellyt VMP:llä nyt reilun vuoden ajan. Työt käynnistyivät ripeästi, sillä Hänninen muistelee lähettäneensä hakemuksen keskiviikkona, käyneensä haastattelussa torstaina ja olleensa jo seuraavana maanantaina ensimmäisellä työkeikalla.

”Halusin saada työpaikan nopeasti, VMP:llä se onnistui.”

Työn monipuolisuus näkyy niin paikkojen kuin tehtävienkin kohdalla. Hänninen on tehnyt hommia festareiden ja muiden ulkoilmatapahtumien rakentamisesta renkaiden huoltotöihin autoliikkeessä.

”Pidän siitä, että paikat vaihtuvat. Silloin ei kyllästy yhteen ja samaan.”

 

Työ- ja vapaa-aika yhdistyvät helposti

Työnsä Hänninen haluaa aina hoitaa niin hyvin kuin pystyy. Aktiiviselle tekijälle onkin riittänyt paljon töitä. Omat työvuoronsa saa päättää itse, mikä sopii jääkiekkoa harrastavalle Hänniselle mainiosti.

”Vapaa-ajalla pelaan ja valmennan jääkiekkoa. VMP:llä saan yhdistettyä työt ja valmentamisen, ja ehdin iltaisin itsekin pelaamaan. Pystyn hyvin vaikuttamaan siihen, milloin teen töitä ja kuinka pitkiä päivät ovat.”

Töihin Hänninen kulkee julkisilla. Kaikki työkeikat ovat olleet helpon kulkuyhteyden päässä.

”Helsinki, Espoo, Vantaa – keikat ovat yleensä pääkaupunkiseudulla. Olen aina päässyt julkisilla hyvin paikalle.”

Tällä hetkellä Hänninen on neljän kuukauden määräaikaisissa tehtävissä Espoossa.

”Teen varastolla keräilyä ja pakkausta. Tällainen pidempi jakso tietyssä paikassa opettaa paremmin talon tavoille, olen viihtynyt oikein hyvin. Töitä on klo 8-16 viitenä päivänä viikossa, mutta ehdin myös hallille illalla.”

Runsaasti erilaisia työtehtäviä

Yksittäisistä työkeikoista Hänniselle on jäänyt parhaiten mieleen viime talven kovilla pakkasilla tehty lumenkolausurakka. Pakkasta oli lähes 30 astetta, mutta se ei haitannut, sillä korkean varastorakennuksen katolla ahkeroidessa tuli hiki.

”Fiilis oli jälkikäteen aika ihmeellinen, kun toppatakki olikin hiestä märkä. En ole ikinä tehnyt tuollaisilla pakkasilla vastaavia töitä. Se oli rankka, mutta myös hauska ja todella ikimuistoinen keikka.”

Viime talveen ajoittuvat myös Hännisen tähänastiset suosikkikeikat. Niissä yhdistyivät vastuu ja fyysisyys.

”Pääsin nokkamieheksi keittiökalusteiden kantoon. Se oli isompi kokonaisuus, joka sijoittui moniin kohteisiin ympäri pääkaupunkiseutua. Olin työmailla esimiesasemassa ja sain enemmän vastuuta. Suunnittelin tekemisen ja osallistuin suunnitelman toteuttamiseen eli kantamiseen yhdessä muiden kanssa.”

Hänninen tykkää fyysisestä työstä, sillä hyvästä kunnosta on hyötyä jääkiekkoharrastuksessa. Mukavia ovat myös sellaiset keikat, joilla näkee heti oman kädenjälkensä. Lämpiminä kesäpäivinä puolestaan kelpaa työskennellä ulkona vaikkapa festareiden rakentamisen parissa.

Vaihtelevat työtehtävät tarjoavat tekijälleen arvokkaita kokemuksia. Työt voivat olla myös hyvin opettavaisia.

”VMP:llä olen päässyt tekemään paljon erilaisia töitä. Sitä kautta olen päässyt oppimaan uutta, kuten monenlaisia kädentaitoja, ja kehittämään omaa työuraani.”

Katso tällä hetkellä avoimet työpaikat tai jätä avoin hakemus