#Konttoriltakentälle: Case Primo Finland – Päivä muoviprofiilien parissa

kt2Konttorilta kentälle –tiimin työpäivä Primolla alkoi tehtaaseen tutustumisella. Turvakengät jalkaan, huomioväriä niskaan, korvatulpat hollille ja menoksi! Tehtaassa koneet pauhaavat yötä päivää ja melu yltyy välillä kovaksi. Pari työntekijää tuli vastaan hymy huulilla ja Peltorit korvilla. Tekemisen meininki näkyi ja kuului. Yksi lisäsi raaka-ainetta säiliöön, kun toinen varmisti että valmis muoviprofiili vastaa millilleen asiakkaan vaatimuksia. Yksi pinosi ja pakkasi valmiita tuotteita lavalle, toinen siirsi lavoja trukilla varastoon josta ne myöhemmin lähtivät rekan perällä asiakkaalle. Aamuvuorolainen briiffasi iltavuoroon tullutta kollegaa, ja työt jatkuivat taas. Linjoja ja työpisteitä oli useita, ja lopputuotteita lähes yhtä monta.

Tehtaaseen tutustumisen jälkeen ei muuta kuin tuumasta toimeen – hanskat käteen ja hihat heilumaan! Työt tapahtuivat kahdella vierekkäisellä linjastolla. Mika opastettiin pakkaamaan toisella linjastolla valmistuvia n. 4,5m mittaisia ikkunaprofiililistoja. Listat aseteltiin 30 kappaleen särmiin pinoihin, muovitettiin ja nostettiin lavalle. Täydet lavat vietiin trukilla varastoon, josta ne lastataan rekkaan ja lähetetään asiakkaalle. Viereisellä linjastolla kone sylki laatikkoon tiuhalla tahdilla n. 30cm pituisia muoviputkia, jotka laser oli leikannut millilleen oikeaan mittaan. Laatikko täyttyi viidestä tuhannesta putkesta, jotka Laura pakkasi tiiviisti pinoihin. Kun paketti oli valmis, se vietiin varastoon odottamaan kuljetusta sähkö- ja automaatiotekniikka-alan asiakkaalle, joka hyödyntää putkia piuhojen ja johtojen ympärillä.

Kaiken kaikkiaan vuoro Primolla sujui sutjakkaasti ja paljon oli tehdasolosuhteissa hämmästeltävää näille keltanokille muoviprofiilien maailmassa. Työ itsessään oli nopeasti omaksuttavissa ja touchin pakkaustyöhön sai nopeasti. Linjastot rullasivat, tavarat saatiin pakattua ja vuoro saatiin kunnialla pulkkaan. Hyvä asenteemme sai kehuja tehtaan konkareilta ja työnjohtajilta. Tämän kaksikon häärääminen herätti jopa hilpeyttä muissa työntekijöissä ja VMP:n vuokratyöntekijät olivat positiivisesti yllättyneitä nähdessään nämä tutut ”konttorirotat” kentällä tositoimissa.

 

kt3Vinkit vuorotyöläiselle

Ole ajoissa paikalla ja varaa riittävästi aikaa työvuoroon valmistautumiseen.
Mukavat ja olosuhteisiin soveltuvat työvarusteet ovat kaiken A ja O.
Muista nesteytys ja tarvittaessa omat eväät.
Etenkin yövuorossa riittävä ravinnon saaminen edesauttaa jaksamista ja virkeänä pysymistä.
Suunnittele raskaiden vuorojen päätteeksi riittävästi lepoa ja mukavaa, motivoivaa tekemistä.

Asenne ratkaisee!

 

 

Primo Finland pähkinänkuoressa

 • Kuuluu tanskalaiseen Inter Primo –konserniin
 • Inter Primo työllistää Euroopassa n. 600 henkilöä, joista noin 75 henkilöä Suomessa ja n. 60 Vaasassa
 • Kehittää, valmistaa ja toimittaa muovi- ja elastomeeriprofiileja sekä PVC-sekoitteita teollisuudelle
 • Inter Primon tehtaat Suomen lisäksi Tanskassa, Ruotsissa, Saksassa, Venäjällä ja Puolassa
 • Vaasan tehtaalla kehitetään ja valmistetaan erilaisia muoviprofiileja teollisuuden alihankintana
  • Tehtaassa tuotanto käy ympäri vuorokauden ja työt tapahtuvat kolmessa vuorossa
  • Kaikki muoviprofiilit räätälöidään asiakkaan käyttökohteisiin           
  • Suulakepuristamalla valmistetut profiilit ovat kovia, pehmeitä tai vaahdotettuja
 • Voit törmätä Primo Finlandin valmistamiin tuotteisiin käytännössä missä vain
  • Kauppakeskuksissa: Katon rajassa olevien valaisinkiskojen muovieristeet ja erilaiset valaisinsuojat, hyllyjen reunoissa olevat hintalistat ja kylmäaltaiden reunoissa kulkevat reunasuojat.
  • Jääkiekkokaukalossa: Pidikkeet joiden avulla reunapleksit pysyvät paikoillaan ja kaukalon reunan päällä kiertävät suojat
  • Yleisurheilukentällä: aitajuoksu aitojen valkoiset muoviosat
  • Kotona: Jääkaapin ovien tiivisteet magneettien ympärillä sekä ovien ja ikkunoiden listoituksissa
  • Sairaaloissa: Kipsin tilalla käytettävät puusta ja biohajoavasta muovista valmistetut Woodcast-lastat

primo