Yhdessä kohti unelmia – Ohjaamo ja Nenäpäivä auttavat alkuun

VMP työllistää vuosittain noin 12 000 henkilöä, joista 2/3 on nuoria. Me tarjoamme mahdollisuuden kokeilla erilaisia töitä ja työympäristöjä. Saat myös arvokasta työkokemusta, joka vie sinua työurallasi eteenpäin.

Työ on meille kaikille iloinen ja yhteinen asia. Työ tuo elämäämme kokemuksia, haasteita, toimeentuloa, yllätyksiä ja uusia kontakteja. Tässä apua sinulle, joka olet etsimässä sitä ensimmäistä paikkaasi.

Työn hakeminen on muuttunut: Mistä löytyy avoimia työpaikkoja? Miten tehdään hyvä työhakemus ja CV? On LinkedIniä, Facebookia, eri CV-pankkeja, Instagramia… kannattaako olla aktiivinen somessa? Miten vakuuttaa työhaastattelussa ja tulla valituksi haluttuun työpaikkaan?

Varmistaaksesi työnhaussa onnistumisen sinun pitää olla aktiivinen. Hae töitä monien kanavien kautta, laita rohkeasti hakemuksia menemään kiinnostaviin työpaikkahakuihin, kerro osaamisestasi avoimesti, kerro tuttavapiirissäsi että etsit töitä, uskalla siis puhua työn hakemisestasi.  

Hae rohkeasti apua työnhakupapereiden ja profiilin päivittämiseen

Yksi hyvä paikka on Ohjaamo, joka palvelee nuoria 17 – 29 -vuotiaita. Esimerkiksi Lahdessa VMP on tiistaisin Ohjaamossa valmentamassa työnhaussa nuoria. Haastattelemme avoimiin työpaikkoihin, treenaamme työhaastatteluja ja opastamme cv:n teossa. Voit tulla haastatteluun non-stoppina ja me ammattilaiset autamme sinua. On myös ensiarvoisen tärkeää treenata haastatteluja ennen sitä ensimmäistä ”oikeaa” työhaastattelua.

Haastatteluun valmistautuminen on tärkeä asia. Perusjutut ovat tärkeitä: reipas mieli, siisti pukeutuminen, tiedät mitä haet ja miksi haet, valmistaudu kertomaan itsestäsi, tiedät perusasiat hakemastasi yrityksestä ja muista myös reipas kädenpuristus sekä katsekontakti.

On muuten mahtavaa treenata katsekontaktia ja kädenpuristusta Ohjaamolla nuorten kanssa. Ehkä hieman ujoista nuorista kuoriutuu nopeasti iloinen työnhakija, tulevaisuuden tekijä. 

Ohjaamoita on useissa kaupungeissa, joten käy rohkeasti tutustumassa oman kaupunkisi Ohjaamoon ja toki kannattaa kurkata VMP:n avoimet työpaikat.

Tule mukaan tekemään työhaastattelun Suomen Nenäennätystä

Lahjoitamme jokaisesta 11.11. tehdystä työhaastattelusta 10 € Nenäpäivä- keräykseen. Maailmassa on miljoonia lapsia, jotka unelmoivat opinnoista ja töistä arkileikeissään lääkärinä, opettajana, poliisina tai vaikkapa tarjoilijana. Tule sinä osaltasi toteuttamaan unelmaa tulevaisuuden työpaikasta sinulle ja heille.

Käy tsekkaamassa vmp.fi/nenapaiva -sivuillamme mitä sinun kotikaupungissasi tapahtuu ja tule mukaan! 

VMP Lahti tempaisee Nenäpäivänä laittamalla pystyyn POP-Up haastattelupisteet Koulutuskeskus Salpauksessa (Stålberginkatu 4A) kello 10-12 ja FellmanniCampuksella kello 12-13. Tapahtumassa on mukana myös PHSB. Tule mittaamaan lämärisi voima ja voita upeita palkintoja mm. kausikortit PHSB (Päijät-Hämeen Salibandyseura) peleihin sekä Nenäpäivä-arpoja.

Löydetään yhdessä uusia haasteita, kokemuksia, iloa ja intohimoa työstä. Mennään yhdessä kohti unelmia!

Nenäterveisin

Sirpa Kilpeläinen
yrittäjä VMP Lahti
050 338 4881
sirpa.kilpelainen@vmp.fi

nenapaiva-twitter-kansikuva