Miksei aina voisi olla Nenäpäivä? – VMP tekee työhaastattelun nenäennätyksen

Työstä, sen puutteesta, työn hakemisen haasteista ja koko työelämää ravistelevasta murroksesta on puhuttu tänä syksynä paljon. Monet ihmiset, minä mukaan lukien, ovat kommentoineet, kirjoittaneet, väitelleet ja ehdottaneet uusia toimintamalleja liittyen suomalaistakin yhteiskuntaa ja sen peruspilareita ravistavaan työn ja työelämän murrokseen. Oma näkemykseni on, että murroksen olemassa olo kyllä tunnistetaan, mutta vieläkään sen syvyyttä ja nopeutta ei täysin ymmärretä. Enemmän edelleen saadaan palstatilaa ja ääntä kuuluville näkemyksille, joilla nykyistä tilannetta koetetaan väkisin tekohengittää. Mennyttä kun vaan ei oikein millään enää saa takaisin. Niinpä olisi toivottavaa, että energia suunnattaisiin tulevaisuuden kannalta merkittäviin asioihin.

VMP on koko olemassa olonsa ajan ollut mukana työelämän muutoksissa. Meidän bisnesmahdollisuudet ovat nimenomaan syntyneet erilaisissa murroskohdissa. Arvaukseni on, että tulevina vuosina murroskohtia tulee vielä useita, isoja ja pieniä. Koetamme omien asiantuntijoidemme ja erilaisten kumppaniemme avulla jatkuvasti miettiä, miten me suomalaiset jatkossa työtä teemme. Keskeisiä kysymyksiä ovat muun muassa tulevaisuuden ammatit, työntekijöiden osaamisvaatimukset, ansionmuodostuminen, esimerkiksi mahdollinen perustulo ja onnistumisen mittaaminen.

Maailma muuttuu osittain aika pelottavaakin vauhtia, mutta mahdollisuuksia tämä muutos ja vauhti tarjoavat aivan varmasti kaikille halukkaille. Peiliin katsomisen paikka on kyllä edessä itse kullakin ja täytyy olla todella rehellinen itselleen ja rohkea, jos haluaa tästä kaikesta selvitä kunnialla. Kysymys on yksilön kannalta siitä, että onko omalle osaamiselle ja persoonalle riittävästi kysyntää tulevaisuuden työmarkkinoilla. Aivan varmasti sitä osaamista tai persoonaa tulee jalostaa ja kehittää, jotta pärjää.

Kun itse työnsä puolesta pääsee seuraamaan murrosta läheltä ja aitiopaikalta, niin aika usein tulee sellainen olo, että koetamme ratkaista asioita valtavan hienoilta kuulostavilla ja monimutkaisilla suunnitelmilla. Liian usein kysymys on kuitenkin vain suunnitelmasta, ja se käytännön tekeminen tai kokeileminen jää sitten muitten huoleksi tai johonkin hamaan tulevaisuuteen. Vaikutuksia ja muutoksia saadaan oikeasti aikaiseksi ainoastaan tekemällä asioita eri tavalla kuin ennen.

Aina välillä pitää työtä kuitenkin tehdä hiukan pilke silmäkulmassa. Nenäpäivä antaa siihen oivan mahdollisuuden ja samalla voidaan vielä yhdessä tehdä hyvää maailman lasten auttamiseksi. Jos ”sivuvaikutuksena” voimme vielä osallistua työllistämiseen, niin sitä parempi. Meidän tavoitteena on siis yhden päivän aikana haastatella vähintään 1 111 henkilöä ja samalla löytää mahdollisimman monelle myös uusi tai ehkä se ensimmäinen työpaikka. Haastan kaikki työtä etsivät ja työtä tarjoavat mukaan tähän hienoon hankkeeseen.

www.vmp.fi/nenapaiva

Mahtavaa syksyn jatkoa toivottaen

Juha Pesola

 

Juha Pesola
toimitusjohtaja
VMP Varamiespalvelu
puh. 040 307 5105
juha.pesola@vmp.fi